Uni.-Prof. Dr. Holger Zorn
ORCID: https://orcid.org/0000-0002-8383-8196 Researcher ID: I-5650-2012 |
Projekte als Projektleitung
- HyMycoMeat, TP D - Hybride Mykoprotein-Fleischprodukte für eine nachhaltige und gesunde Ernährung
01.06.2024 - 31.05.2027
Bundesministerium für Landwirtschaft, Ernährung und Heimat, ehemals Bundesministerium für Ernährung und Landwirtschaft (BMLEH, BMEL) - LacOat4Fungi TP B - Innovationsraum: NewFoodSystems - LacOat4Fungi – Umsetzungsphase
01.11.2023 - 31.12.2025
Bundesministerium für Forschung, Technologie und Raumfahrt, ehemals: Bundesministerium für Bildung und Forschung (BMFTR, BMBF) - NewFoodSystems: Grassessentials - Biotechnologische Gewinnung natürlicher Aromen aus Gräsern / kommunalem Grünschnitt
01.09.2023 - 31.12.2025
Bundesministerium für Forschung, Technologie und Raumfahrt, ehemals: Bundesministerium für Bildung und Forschung (BMFTR, BMBF) - Vergleichende Charakterisierung und toxikologische Evaluierung submers und emers kultivierter Speisepilzmycelien versus korrespondierender Fruchtkörper als nachhaltig produzierte Lebensmittel der Zukunft
01.02.2023 - 31.01.2026
Adalbert-Raps-Stiftung () - RUBIN - MaltFunghiProtein VP1 Malt2Funghi TP3 - Fermentation von Biertrebern durch Basidiomyceten zu hochwertigen Pilzproteinen
01.01.2022 - 31.03.2025
Bundesministerium für Forschung, Technologie und Raumfahrt, ehemals: Bundesministerium für Bildung und Forschung (BMFTR, BMBF)
Projekte als Co-Investigator oder weiteres Projektmitglied
- Quantifizierung der Methanquellen und Senken im System Pflanze-Boden
01.06.2015 - 31.05.2017
Deutsche Forschungsgemeinschaft (DFG)
- Safety evaluation of the food enzyme with β‐glucanase and β‐xylanase activities from the Trichoderma reesei strain DP‐Nya67 (2020)
- EFSA Journal
Journalartikel - Safety evaluation of the food enzyme xylanase from the genetically modified Aspergillus luchuensis Inui strain RF7398 (2020)
- EFSA Journal
Journalartikel - Safety evaluation of the food enzyme xylanase from the genetically modified Trichoderma reesei strain RF5703 (2020)
- EFSA Journal
Journalartikel - Safety evaluation of the food enzyme xylose isomerase from the genetically modified Streptomyces rubiginosus strain DP‐Pzn3 (2020)
- EFSA Journal
Journalartikel - Safety evaluation of the food enzyme α-amylase from the genetically modified Bacillus licheniformis strain DP-Dzb45 (2020)
- EFSA Journal
Journalartikel - Safety evaluation of the food enzyme α‐amylase from the genetically modified Pseudomonas fluorescens strain BD15754 (2020)
- EFSA Journal
Journalartikel - Safety evaluation of the food enzyme α‐amylase from the Parageobacillus thermoglucosidasius strain DP‐Gzb47 (2020)
- EFSA Journal
Journalartikel - Safety evaluation of the food enzyme α-cyclodextrin glucanotransferase from Escherichia coli strain WCM105xpCM703 (2020)
- EFSA Journal
Journalartikel - Safety evaluation of the food enzyme β-cyclodextrin glucanotransferase from Escherichia coli strain WCM105xpCM6420 (2020)
- EFSA Journal
Journalartikel - Safety evaluation of the food enzyme β‐galactosidase from the genetically modified Escherichia coli NCIMB 30325 (2020)
- EFSA Journal
Journalartikel - Supplementation of Sulfur-Containing Amino Acids or Essential Amino Acids Does Not Reverse the Hepatic Lipid-Lowering Effect of a Protein-Rich Insect Meal in Obese Zucker Rats (2020)
- Nutrients
Journalartikel - Tenebrio molitor Larvae Meal Affects the Cecal Microbiota of Growing Pigs (2020)
- Animals
Journalartikel - The stable carbon isotope signature of methane produced by saprotrophic fungi (2020)
- Biogeosciences
Journalartikel - Aroma characterization of a wild plant (Sanguisorba albanica) from Kosovo using multiple headspace solid phase microextraction combined with gas chromatography-mass spectrometry-olfactometry (2019)
- Food Research International
Journalartikel - Aroma Investigation of Chios Mastic Gum (Pistacia lentiscus Variety Chia) Using Headspace Gas Chromatography Combined with Olfactory Detection and Chiral Analysis (2019)
- Journal of Agricultural and Food Chemistry
Journalartikel