Uni.-Prof. Dr. Holger Zorn
ORCID: https://orcid.org/0000-0002-8383-8196 Researcher ID: I-5650-2012 |
Projekte als Projektleitung
- HyMycoMeat, TP D - Hybride Mykoprotein-Fleischprodukte für eine nachhaltige und gesunde Ernährung
01.06.2024 - 31.05.2027
Bundesministerium für Landwirtschaft, Ernährung und Heimat, ehemals Bundesministerium für Ernährung und Landwirtschaft (BMLEH, BMEL) - LacOat4Fungi TP B - Innovationsraum: NewFoodSystems - LacOat4Fungi – Umsetzungsphase
01.11.2023 - 31.12.2025
Bundesministerium für Forschung, Technologie und Raumfahrt, ehemals: Bundesministerium für Bildung und Forschung (BMFTR, BMBF) - NewFoodSystems: Grassessentials - Biotechnologische Gewinnung natürlicher Aromen aus Gräsern / kommunalem Grünschnitt
01.09.2023 - 31.12.2025
Bundesministerium für Forschung, Technologie und Raumfahrt, ehemals: Bundesministerium für Bildung und Forschung (BMFTR, BMBF) - Vergleichende Charakterisierung und toxikologische Evaluierung submers und emers kultivierter Speisepilzmycelien versus korrespondierender Fruchtkörper als nachhaltig produzierte Lebensmittel der Zukunft
01.02.2023 - 31.01.2026
Adalbert-Raps-Stiftung () - RUBIN - MaltFunghiProtein VP1 Malt2Funghi TP3 - Fermentation von Biertrebern durch Basidiomyceten zu hochwertigen Pilzproteinen
01.01.2022 - 31.03.2025
Bundesministerium für Forschung, Technologie und Raumfahrt, ehemals: Bundesministerium für Bildung und Forschung (BMFTR, BMBF)
Projekte als Co-Investigator oder weiteres Projektmitglied
- Quantifizierung der Methanquellen und Senken im System Pflanze-Boden
01.06.2015 - 31.05.2017
Deutsche Forschungsgemeinschaft (DFG)
- Safety assessment of the process 'RecyPET Hungaria', based on RecyPET Hungaria technology, used to recycle post-consumer PET into food contact materials (2018)
- EFSA Journal
Journalartikel - Safety assessment of the substance isobutane, for use in food contact materials (2018)
- EFSA Journal
Journalartikel - Safety assessment of the substance Ln 1,4-benzene dicarboxylic acid (with Ln = La, Eu, Gd, Tb) for use in food contact materials (2018)
- EFSA Journal
Journalartikel - Safety evaluation of food enzyme glucan 1,4-α-maltohydrolase produced with a genetically modified Bacillus subtilis (strain MAM) (2018)
- EFSA Journal
Journalartikel - Safety evaluation of food enzyme xylanase from a genetically modified Bacillus subtilis (strain LMG S-27588) (2018)
- EFSA Journal
Journalartikel - Safety evaluation of the food enzyme acetolactate decarboxylase from a genetically modified Bacillus licheniformis (strain NZYM-JB) (2018)
- EFSA Journal
Journalartikel - Safety evaluation of the food enzyme alpha-amylase from a genetically modified Aspergillus niger (strain NZYM-MC) (2018)
- EFSA Journal
Journalartikel - Safety evaluation of the food enzyme alpha-amylase from a genetically modified Bacillus licheniformis (strain NZYM-AN) (2018)
- EFSA Journal
Journalartikel - Safety evaluation of the food enzyme aqualysin 1 from a genetically modified Bacillus subtilis (strain LMGS 25520) (2018)
- EFSA Journal
Journalartikel - Safety evaluation of the food enzyme endo-1,4-β-xylanase from a genetically modified Aspergillus niger (strain XEA) (2018)
- EFSA Journal
Journalartikel - Safety evaluation of the food enzyme endo-1,4-β-xylanase from a genetically modified Aspergillus oryzae (strain NZYM-FA) (2018)
- EFSA Journal
Journalartikel - Safety evaluation of the food enzyme endo-1,4-β-xylanase from a genetically modified Bacillus subtilis (strain LMG S-24584) (2018)
- EFSA Journal
Journalartikel - Safety evaluation of the food enzyme endo-1,4-β-xylanase from a genetically modified Trichoderma reesei (strain DP-Nzd22) (2018)
- EFSA Journal
Journalartikel - Safety evaluation of the food enzyme glucan 1,4-alpha-glucosidase from a genetically modified Aspergillus niger (strain NZYM-BW) (2018)
- EFSA Journal
Journalartikel - Safety evaluation of the food enzyme glucose oxidase from a genetically modified Aspergillus oryzae (strain NZYM-KP) (2018)
- EFSA Journal
Journalartikel