Professur für Lebensmittelchemie und -biotechnologie
Präsidium der Justus-Liebig-Universität Gießen » Fachbereiche » Fachbereich 08 - Biologie und Chemie » Dekanat Fachbereich 08 - Biologie und Chemie » Fachgebiet Chemie » Institut für Lebensmittelchemie
Type of organisation: Professorship
Projects
- ADAPT - Anpassung an Dürre: Der Oberflächen-Boden-Grundwasser-Puffer unter Klimastress
01/01/2026 - 31/12/2029
Hessian Ministry of Higher Education, Research, Science and the Arts (HMWK) - HyMycoMeat, TP D - Hybride Mykoprotein-Fleischprodukte für eine nachhaltige und gesunde Ernährung
01/06/2024 - 31/05/2027
Federal Ministry of Food and Agriculture (BMLEH, BMEL) - LacOat4Fungi TP B - Innovationsraum: NewFoodSystems - LacOat4Fungi – Umsetzungsphase, TP B
01/11/2023 - 31/12/2025
Federal Ministry of Research, Technology and Space, former: Federal Ministry of Education and Research (BMFTR, BMBF) - NewFoodSystems: Grassessentials - Biotechnologische Gewinnung natürlicher Aromen aus Gräsern / kommunalem Grünschnitt
01/09/2023 - 31/12/2025
Federal Ministry of Research, Technology and Space, former: Federal Ministry of Education and Research (BMFTR, BMBF) - Vergleichende Charakterisierung und toxikologische Evaluierung submers und emers kultivierter Speisepilzmycelien versus korrespondierender Fruchtkörper als nachhaltig produzierte Lebensmittel der Zukunft
01/02/2023 - 31/01/2026
Steinbeis Foundation ()
Publications
- Biotechnologische Produktion von Fleischaromen in Submerskulturen von Laetiporus sp. (2021)
Yalman, S.; Trapp, T.; Fraatz, M.A.; et al. - Bone toxicity induced by 2,3,7,8-tetrachlorodibenzo-p-dioxin (TCDD) and the retinoid system: A causality analysis anchored in osteoblast gene expression and mouse data (2021)
Herlin, M; Sanchez-Perez, I; Esteban, J; et al. - Effect of Ecdysterone on the Hepatic Transcriptome and Lipid Metabolism in Lean and Obese Zucker Rats (2021)
Marschall, MJM; Ringseis, R; Gessner, DK; et al. - Effects of combined incretin and neurotensin receptor signalling on pancreatic beta cell function and glucose homeostasis (2021)
Irwin, N; Craig, SL; Shiels, C; et al. - Formation of Diastereomeric Dihydromenthofurolactones by Cystostereum murrayi and Aroma Dilution Analysis Based on Dynamic Headspace Extraction (2021)
Brescia, FF; Pitelas, W; Yalman, S; et al. - Haze Formation and the Challenges for Peptidases in Wine Protein Fining (2021)
Albuquerque, W; Seidel, L; Zorn, H; et al. - Identification of intact peptides by top-down peptidomics reveals cleavage spots in thermolabile wine proteins (2021)
Albuquerque, W; Ghezellou, P; Li, B; et al. - Immobilization of peroxidase on textile carrier materials and their application in the bleaching of colored whey (2021)
Courth, K; Binsch, M; Ali, W; et al.