Professur für Marktlehre der Agrar- und Ernährungswirtschaft
Präsidium der Justus-Liebig-Universität Gießen » Fachbereiche » Fachbereich 09 - Agrarwissenschaften, Ökotrophologie und Umweltmanagement » Dekanat Fachbereich 09 - Agrarwissenschaften, Ökotrophologie und Umweltmanagement » Institut für Agrarpolitik und Marktforschung
Organisationstyp: Professur
Projekte
- Wildsaatgut in der Landwirtschaft. Die Gewinnung von lokalem Saatgut in landwirtschaftliche Betriebssysteme integrieren
01.01.2025 - 31.12.2027
Europäische Kommission (EC), Europäische Union (EU) - TRIO - Transformative Mischkultursysteme für One Health
01.01.2024 - 31.12.2027
Hessisches Ministerium für Wissenschaft und Forschung, Kunst und Kultur (HMWK) - Virtual academic collaboration between JLU and the University of Sydney
03.04.2023 - 31.12.2023
Deutscher Akademischer Austauschdienst (DAAD) - FURA - Determinants of Food Insecurity in Urban and Rural Afghanistan
01.09.2022 - 31.08.2024
VolkswagenStiftung () - Green Dairy D1 - Integrierte Tier-Pflanze-Agraökosysteme. Soziale Akzeptanz & ökonomische Nachhaltigkeit
01.01.2022 - 01.01.2025
Hessisches Ministerium für Wissenschaft und Forschung, Kunst und Kultur (HMWK)
Publikationen
- Gravity Meets Pricing to Market: What a Combined-Method Approach Tells Us on German Beer Exports (2016)
Dreyer, H; Fedoseeva, S; Herrmann, R - Some like it organic, some like it purple and some like it ancient: Consumer preferences and WTP for value-added attributes in whole grain bread (2016)
Teuber, R; Dolgopolova, I; Nordström, J - Acceptance and willingness to pay for health-enhancing bakery products Empirical evidence for young urban Russian consumers (2015)
Bruschi, V; Teuber, R; Dolgopolova, I - Agricultural labor adjustments and the impact of institutions: Panel data analysis (2015)
Herzfeld, Thomas; Glauben, Thomas; Dries, Liesbeth; et al. - Agrifood sector transformation and its implications on development of small farmers in Kazakhstan (2015)
Bobojonov, Ihtiyor; Teuber, Ramona; Oshakbayev, Dauren; et al. - Consumer Perception of Organic Food in Emerging Markets: Evidence from Saint Petersburg, Russia (2015)
Bruschi, V; Shershneva, K; Dolgopolova, I; et al. - Consumers' perceptions of functional foods: trust and food-neophobia in a cross-cultural context (2015)
Dolgopolova, I; Teuber, R; Bruschi, V - Economic growth and nutrition transition: an empirical analysis comparing demand elasticities for foods in China and Russia (2015)
Burggraf, C; Kuhn, L; Zhao, QR; et al. - Economic growth and the demand for dietary quality: Evidence from Russia during transition (2015)
Burggraf, C; Teuber, R; Brosig, S; et al.