Uni.-Prof. Dr. Holger Zorn
ORCID: https://orcid.org/0000-0002-8383-8196 Researcher ID: I-5650-2012 |
Projekte als Projektleitung
- HyMycoMeat, TP D - Hybride Mykoprotein-Fleischprodukte für eine nachhaltige und gesunde Ernährung
01.06.2024 - 31.05.2027
Bundesministerium für Landwirtschaft, Ernährung und Heimat, ehemals Bundesministerium für Ernährung und Landwirtschaft (BMLEH, BMEL) - LacOat4Fungi TP B - Innovationsraum: NewFoodSystems - LacOat4Fungi – Umsetzungsphase
01.11.2023 - 31.12.2025
Bundesministerium für Forschung, Technologie und Raumfahrt, ehemals: Bundesministerium für Bildung und Forschung (BMFTR, BMBF) - NewFoodSystems: Grassessentials - Biotechnologische Gewinnung natürlicher Aromen aus Gräsern / kommunalem Grünschnitt
01.09.2023 - 31.12.2025
Bundesministerium für Forschung, Technologie und Raumfahrt, ehemals: Bundesministerium für Bildung und Forschung (BMFTR, BMBF) - Vergleichende Charakterisierung und toxikologische Evaluierung submers und emers kultivierter Speisepilzmycelien versus korrespondierender Fruchtkörper als nachhaltig produzierte Lebensmittel der Zukunft
01.02.2023 - 31.01.2026
Adalbert-Raps-Stiftung () - RUBIN - MaltFunghiProtein VP1 Malt2Funghi TP3 - Fermentation von Biertrebern durch Basidiomyceten zu hochwertigen Pilzproteinen
01.01.2022 - 31.03.2025
Bundesministerium für Forschung, Technologie und Raumfahrt, ehemals: Bundesministerium für Bildung und Forschung (BMFTR, BMBF)
Projekte als Co-Investigator oder weiteres Projektmitglied
- Quantifizierung der Methanquellen und Senken im System Pflanze-Boden
01.06.2015 - 31.05.2017
Deutsche Forschungsgemeinschaft (DFG)
- Safety evaluation of the food enzyme maltogenic α‐amylase from the genetically modified Saccharomyces cerevisiae strain LALL‐MA (2021)
- EFSA Journal
Journalartikel - Safety evaluation of the food enzyme preparation isomaltulose synthase from Serratia plymuthicastrain Z12A (2021)
- EFSA Journal
Journalartikel - Safety evaluation of the food enzyme rennet paste from the abomasum of suckling goats, lambs and calves (2021)
- EFSA Journal
Journalartikel - Safety evaluation of the food enzyme triacylglycerol lipase from the genetically modified Aspergillus luchuensis strain FL100SC (2021)
- EFSA Journal
Journalartikel - Safety evaluation of the food enzyme triacylglycerol lipase from the genetically modified Aspergillus niger strain NZYM‐DB (2021)
- EFSA Journal
Journalartikel - Safety evaluation of the food enzyme α‐amylase from the genetically modified Bacillus licheniformis strain DP‐Dzb52 (2021)
- EFSA Journal
Journalartikel - Safety evaluation of the food enzyme β-amylase from Bacillus flexus strain AE-BAF (2021)
- EFSA Journal
Journalartikel - Scientific Guidance for the submission of dossiers on Food Enzymes (2021)
- EFSA Journal
Journalartikel - Scope and limitations of biocatalytic carbonyl reduction with white-rot fungi (2021)
- Bioorganic Chemistry
Journalartikel - Tandem mass tag-based proteomics for studying the effects of a biotechnologically produced oyster mushroom against hepatic steatosis in obese Zucker rats (2021)
- Journal of Proteomics
Journalartikel - Updated safety evaluation of the food enzyme isoamylase from the Dyella sp. strain MU 1174 (2021)
- EFSA Journal
Journalartikel - Wild Strawberry-like Flavor Produced by the Fungus Wolfiporia cocos - Identification of Character Impact Compounds by Aroma Dilution Analysis after Dynamic Headspace Extraction (2021)
- Journal of Agricultural and Food Chemistry
Journalartikel - Alkene cleavage activity of Pleurotus sapidus to obtain natural flavors (2020)
- Chemie Ingenieur Technik
Meeting Abstract - Assessment of the impact of the IARC Monograph Vol. 121 on the safety of the substance styrene (FCM No 193) for its use in plastic food contact materials (2020)
- EFSA Journal
Journalartikel - Biotechnological Production of Odor-Active Methyl-Branched Aldehydes by a Novel α-Dioxygenase from Crocosphaera subtropica (2020)
- Journal of Agricultural and Food Chemistry
Journalartikel