Uni.-Prof. Dr. Holger Zorn
ORCID: https://orcid.org/0000-0002-8383-8196 Researcher ID: I-5650-2012 |
Projekte als Projektleitung
- HyMycoMeat, TP D - Hybride Mykoprotein-Fleischprodukte für eine nachhaltige und gesunde Ernährung
01.06.2024 - 31.05.2027
Bundesministerium für Landwirtschaft, Ernährung und Heimat, ehemals Bundesministerium für Ernährung und Landwirtschaft (BMLEH, BMEL) - LacOat4Fungi TP B - Innovationsraum: NewFoodSystems - LacOat4Fungi – Umsetzungsphase
01.11.2023 - 31.12.2025
Bundesministerium für Forschung, Technologie und Raumfahrt, ehemals: Bundesministerium für Bildung und Forschung (BMFTR, BMBF) - NewFoodSystems: Grassessentials - Biotechnologische Gewinnung natürlicher Aromen aus Gräsern / kommunalem Grünschnitt
01.09.2023 - 31.12.2025
Bundesministerium für Forschung, Technologie und Raumfahrt, ehemals: Bundesministerium für Bildung und Forschung (BMFTR, BMBF) - Vergleichende Charakterisierung und toxikologische Evaluierung submers und emers kultivierter Speisepilzmycelien versus korrespondierender Fruchtkörper als nachhaltig produzierte Lebensmittel der Zukunft
01.02.2023 - 31.01.2026
Adalbert-Raps-Stiftung () - RUBIN - MaltFunghiProtein VP1 Malt2Funghi TP3 - Fermentation von Biertrebern durch Basidiomyceten zu hochwertigen Pilzproteinen
01.01.2022 - 31.03.2025
Bundesministerium für Forschung, Technologie und Raumfahrt, ehemals: Bundesministerium für Bildung und Forschung (BMFTR, BMBF)
Projekte als Co-Investigator oder weiteres Projektmitglied
- Quantifizierung der Methanquellen und Senken im System Pflanze-Boden
01.06.2015 - 31.05.2017
Deutsche Forschungsgemeinschaft (DFG)
- Safety evaluation of the food enzyme α-galactosidase from the genetically modified Saccharomyces cerevisiae strain CBS 615.94 (2024)
- EFSA Journal
Journalartikel - Safety evaluation of the food enzyme β-fructofuranosidase from the non-genetically modified Saccharomyces cerevisiae strain NCYC R693 (2024)
- EFSA Journal
Journalartikel - Safety evaluation of the food enzyme β-galactosidase from the genetically modified Bacillus licheniformis strain DSM 34099 (2024)
- EFSA Journal
Journalartikel - Safety evaluation of the food enzyme β-galactosidase from the non-genetically modified Papiliotrema terrestris strain AE-BLC (2024)
- EFSA Journal
Journalartikel - Safety evaluation of the food enzyme β-glucosidase from the non-genetically modified Penicillium guanacastense strain AE-GLY (2024)
- EFSA Journal
Journalartikel - Scientific Guidance on the criteria for the evaluation and on the preparation of applications for the safety assessment of post-consumer mechanical PET recycling processes intended to be used for manufacture of materials and articles in contact with food (2024)
- EFSA Journal
Journalartikel - Taxonomic identity of the Bacillus licheniformis strains used to produce food enzymes evaluated in published EFSA opinions (2024)
- EFSA Journal
Journalartikel - Biocatalytic Production of Odor-Active Fatty Aldehydes from Fungal Lipids (2023)
- Journal of Agricultural and Food Chemistry
Journalartikel - Bioflavour 2022 - Biotechnology of Flavours, Fragrances, and Functional Ingredients (2023)
- Journal of Agricultural and Food Chemistry
Journalartikel - Fermentation of Cocoa (Theobroma cacao L.) Pulp by Laetiporus persicinus Yields a Novel Beverage with Tropical Aroma (2023)
- Fermentation
Journalartikel - Food manufacturing processes and technical data used in the exposure assessment of food enzymes (2023)
- EFSA Journal
Journalartikel - Formation of a Meat-Like Flavor by Submerged Cultivated Laetiporus montanus (2023)
- Journal of Agricultural and Food Chemistry
Journalartikel - Mass Spectrometry-Based Proteomic Profiling of a Silvaner White Wine (2023)
- Biomolecules
Journalartikel - Protein- and Carbohydrate-Rich Supplements in Feeding Adult Black Soldier Flies (Hermetia illucens) Affect Life History Traits and Egg Productivity (2023)
- Life
Journalartikel - Re-evaluation of the risks to public health related to the presence of bisphenol A (BPA) in foodstuffs (2023)
- EFSA Journal
Journalartikel