Professur für Ernährung in Prävention und Therapie
Präsidium der Justus-Liebig-Universität Gießen » Fachbereiche » Fachbereich 09 - Agrarwissenschaften, Ökotrophologie und Umweltmanagement » Dekanat Fachbereich 09 - Agrarwissenschaften, Ökotrophologie und Umweltmanagement » Institut für Ernährungswissenschaft
Type of organisation: Professorship
Publications
- Is hypercholesterolemia a risk factor for Alzheimer's disease? (2005)
Wood, WG; Igbavboa, U; Eckert, GP; et al. - Mediterrane Ernährung : Nutzen und wissenschaftliche Grundlagen (2005)
Schaffer, S; Schmitt-Schillig, S; Eckert, GP; et al. - Murine synaptosomal lipid raft protein and lipid composition are altered by expression of human apoE 3 and 4 and by increasing age (2005)
Igbavboa, U; Eckert, GP; Malo, TM; et al. - Understanding local Mediterranean diets: A multidisciplinary pharmacological and ethnobotanical approach (2005)
Heinrich, M; Leonti, M; Nebel, S; et al. - Hyperforin modifies neuronal membrane properties in vivo (2004)
Eckert, GP; Keller, JH; Jourdan, C; et al. - Hypochlorous acid scavenging properties of local Mediterranean plant foods (2004)
Schaffer, S; Eckert, GP; Müller, WE; et al. - Amyloid beta-protein interactions with membranes and cholesterol: causes or casualties of Alzheimer's disease (2003)
Wood, WG; Eckert, GP; Igbavboa, U; et al.