Professur für Lebensmittelchemie und -biotechnologie
Präsidium der Justus-Liebig-Universität Gießen » Fachbereiche » Fachbereich 08 - Biologie und Chemie » Dekanat Fachbereich 08 - Biologie und Chemie » Fachgebiet Chemie » Institut für Lebensmittelchemie
Type of organisation: Professorship
Projects
- ADAPT - Anpassung an Dürre: Der Oberflächen-Boden-Grundwasser-Puffer unter Klimastress
01/01/2026 - 31/12/2029
Hessian Ministry of Higher Education, Research, Science and the Arts (HMWK) - HyMycoMeat, TP D - Hybride Mykoprotein-Fleischprodukte für eine nachhaltige und gesunde Ernährung
01/06/2024 - 31/05/2027
Federal Ministry of Food and Agriculture (BMLEH, BMEL) - LacOat4Fungi TP B - Innovationsraum: NewFoodSystems - LacOat4Fungi – Umsetzungsphase, TP B
01/11/2023 - 31/12/2025
Federal Ministry of Research, Technology and Space, former: Federal Ministry of Education and Research (BMFTR, BMBF) - NewFoodSystems: Grassessentials - Biotechnologische Gewinnung natürlicher Aromen aus Gräsern / kommunalem Grünschnitt
01/09/2023 - 31/12/2025
Federal Ministry of Research, Technology and Space, former: Federal Ministry of Education and Research (BMFTR, BMBF) - Vergleichende Charakterisierung und toxikologische Evaluierung submers und emers kultivierter Speisepilzmycelien versus korrespondierender Fruchtkörper als nachhaltig produzierte Lebensmittel der Zukunft
01/02/2023 - 31/01/2026
Steinbeis Foundation ()
Publications
- Safety evaluation of the food enzyme triacylglycerol lipase from the genetically modified Aspergillus niger strain NZYM‐DB (2021)
Silano, V; Barat Baviera, JM; Bolognesi, C; et al. - Safety evaluation of the food enzyme α‐amylase from the genetically modified Bacillus licheniformis strain DP‐Dzb52 (2021)
Lambré,C; Barat Baviera, JM; Bolognesi, C; et al. - Safety evaluation of the food enzyme β-amylase from Bacillus flexus strain AE-BAF (2021)
Silano, V; Barat Baviera, JM; Bolognesi, C; et al. - Scientific Guidance for the submission of dossiers on Food Enzymes (2021)
Lambre, C; Barat Baviera, JM; Bolognesi, C; et al. - Scope and limitations of biocatalytic carbonyl reduction with white-rot fungi (2021)
Zhuk, T.S.; Skorobohatko, O.S.; Albuquerque, W.; et al. - Tandem mass tag-based proteomics for studying the effects of a biotechnologically produced oyster mushroom against hepatic steatosis in obese Zucker rats (2021)
Maheshwari, G; Wen, G; Gessner, DK; et al. - Updated safety evaluation of the food enzyme isoamylase from the Dyella sp. strain MU 1174 (2021)
Lambre, C; Barat Baviera, JM; Bolognesi, C; et al. - Alkene cleavage activity of Pleurotus sapidus to obtain natural flavors (2020)
Krahe, NK; Omarini, AB; Zorn, H; et al.