Uni.-Prof. Dr. Klaus Josef Eder
ORCID: https://orcid.org/0000-0003-3246-4136 Researcher ID: GDD-1544-2022 |
Projekte als Projektleitung
- Aufklärung der Effekte Vitamin D assoziierter Polymorphismen und Genexpressionen auf die Vitamin D Konzentration im Blut, die Immunantwort und Gesundheit von Milchkühen
01.10.2024 - 30.09.2027
Deutsche Forschungsgemeinschaft (DFG) - GreenChicken - Zirkulare Fütterungsstrategien in der ökologischen Hühnerhaltung - Wirkung von Insektenmehl als alternatives Eiweißfuttermittel auf den Stoffwechsel wachsender Schweine
01.06.202331.05.2027
Bundesministerium für Landwirtschaft, Ernährung und Heimat, ehemals Bundesministerium für Ernährung und Landwirtschaft (BMLEH, BMEL)Deutsche Forschungsgemeinschaft (DFG) - Green Dairy A1 - Integrierte Tier-Pflanze-Agraökosysteme. Tierernährung
01.01.2022 - 01.01.2025
Hessisches Ministerium für Wissenschaft und Forschung, Kunst und Kultur (HMWK) - Erforschung der Stoffwechselwirkungen infolge des Austauschs konventioneller Proteinquellen durch Insektenmehl bei Mastbroilern
01.10.2021 - 30.09.2023
Deutsche Forschungsgemeinschaft (DFG)
01.09.2018 - 31.05.2021
Projekte als Co-Investigator oder weiteres Projektmitglied
- GreenChicken - Zirkulare Fütterungsstrategien in der ökologischen Hühnerhaltung
01.06.2023 - 31.05.2027
Bundesministerium für Landwirtschaft, Ernährung und Heimat, ehemals Bundesministerium für Ernährung und Landwirtschaft (BMLEH, BMEL) - Einfluß erhitzter Fette auf peroxisome proliferator-activated rreceptor gamma (PPARy)-regulierte metabolische und zelluläre Prozesse im Schwein als Modelltier für den Menschen
01.01.2008 - 31.12.2012
Deutsche Forschungsgemeinschaft (DFG) - Rolle der sterol regulatory element-binding proteins (SREBP) in der Regulation von Genen der Schilddrüsenhormonsynthese
01.01.2008 - 31.12.2011
Deutsche Forschungsgemeinschaft (DFG)
- Effect of dietary L-carnitine supplementation on growth performance of piglets from control sows or sows treated with L-carnitine during pregnancy and lactation (2005)2005)
- Journal of Animal Physiology and Animal NutritionInternational pig topics
- Journal of Animal Physiology and Animal NutritionInternational pig topics
Journalartikel- Effects of dietary conjugated linoleic acids in female rats during pregnancy and lactation on their reproductive performance and the development of the newborn pups
Eder, K.; Ringseis, R.; Saal, D.; et al.
Meeting Abstract - Effects of dietary fat and oxidized cholesterol on gene expression in rat liver as assessed by cDNA expression array analysis (2005)
- European Journal of NutritionBiochimica et Biophysica Acta (BBA) - General Subjects
Journalartikel - Effects of dietary fish protein on the lipid metabolism in rats (2005)
Eder, K.; Sachs, H.; Shukla, A.; et al. Meeting Abstract - Monatshefte für Chemie - Chemical Monthly
Journalartikel- Effects of L-carnitine supplementation on milk production, litter gains and back-fat thickness in sows with a low energy and protein intake during lactation (2005)
- British Journal of Nutrition
Journalartikel - Effekt von 13-HPODE auf Zielgene des peroxisome proliferatoractivated receptor alpha in Leberzell-Linien der Ratte und des Menschen (2005)
König, B.; Eder, K.
Meeting Abstract - Free and total carnitine concentrations in pig plasma after oral ingestion of various L-carnitine compounds (2005)
- International Journal for Vitamin and Nutrition Research
Journalartikel - L-carnitine capable of promoting energy conversion of pig´s somatic fat (2005)
- Chikusan no kenkyū = Sustainable livestock production and human welfare
Journalartikel - L-carnitine helps sows to mobilise fat as energy (2005)
Journalartikel - Molasses Increases HDL Cholesterol in Rats Research Note (2005)
- International Journal for Vitamin and Nutrition Research
Journalartikel - Peptides and hydrolysates from casein and soy protein modulate the release of vasoactive substances from human aortic endothelial cells (2005)
Journalartikel - The effect of dietary fat (palm oil vs. soybean oil) and dietary vitamin E concentrations on concentrations of cholesterol oxidation products in meat of pigs (2005)
Kluge, H.; Brandsch, C.; Grünthal, G.; et al.
Meeting Abstract - The foetus receives more nutrients with L-Carnitine (
Journalartikel