Uni.-Prof. Dr. Holger Zorn
ORCID: https://orcid.org/0000-0002-8383-8196 Researcher ID: I-5650-2012 |
Projekte als Projektleitung
- HyMycoMeat, TP D - Hybride Mykoprotein-Fleischprodukte für eine nachhaltige und gesunde Ernährung
01.06.2024 - 31.05.2027
Bundesministerium für Landwirtschaft, Ernährung und Heimat, ehemals Bundesministerium für Ernährung und Landwirtschaft (BMLEH, BMEL) - LacOat4Fungi TP B - Innovationsraum: NewFoodSystems - LacOat4Fungi – Umsetzungsphase
01.11.2023 - 31.12.2025
Bundesministerium für Forschung, Technologie und Raumfahrt, ehemals: Bundesministerium für Bildung und Forschung (BMFTR, BMBF) - NewFoodSystems: Grassessentials - Biotechnologische Gewinnung natürlicher Aromen aus Gräsern / kommunalem Grünschnitt
01.09.2023 - 31.12.2025
Bundesministerium für Forschung, Technologie und Raumfahrt, ehemals: Bundesministerium für Bildung und Forschung (BMFTR, BMBF) - Vergleichende Charakterisierung und toxikologische Evaluierung submers und emers kultivierter Speisepilzmycelien versus korrespondierender Fruchtkörper als nachhaltig produzierte Lebensmittel der Zukunft
01.02.2023 - 31.01.2026
Adalbert-Raps-Stiftung () - RUBIN - MaltFunghiProtein VP1 Malt2Funghi TP3 - Fermentation von Biertrebern durch Basidiomyceten zu hochwertigen Pilzproteinen
01.01.2022 - 31.03.2025
Bundesministerium für Forschung, Technologie und Raumfahrt, ehemals: Bundesministerium für Bildung und Forschung (BMFTR, BMBF)
Projekte als Co-Investigator oder weiteres Projektmitglied
- Quantifizierung der Methanquellen und Senken im System Pflanze-Boden
01.06.2015 - 31.05.2017
Deutsche Forschungsgemeinschaft (DFG)
- Scientific Opinion on Flavouring Group Evaluation 35, Revision 1 (FGE.35Rev1): Three quinine salts from the Priority list from chemical group 30 (2015)
- EFSA Journal
Journalartikel - Scientific Opinion on Flavouring Group Evaluation 67 Revision 2 (FGE.67Rev2): Consideration of 28 furan-substituted compounds evaluated by JECFA at the 55th, 65th and 69th meetings (JECFA, 2001, 2006a, 2009b) (2015)
- EFSA Journal
Journalartikel - Scientific Opinion on Flavouring Group Evaluation 78, Revision 2 (FGE.78Rev2): Consideration of aliphatic and alicyclic and aromatic hydrocarbons evaluated by JECFA (63(rd) meeting) structurally related to aliphatic hydrocarbons evaluated by EFSA in FGE.25Rev3 (2015)
- EFSA Journal
Journalartikel - Scientific Opinion on the risks to public health related to the presence of bisphenol A (BPA) in foodstuffs: Executive summary (2015)
- EFSA Journal
Journalartikel - Scientific Opinion on the safety assessment of the process 'San Miguel Industrias PET' based on Starlinger IV+(R) technology used to recycle post-consumer PET into food contact materials (2015)
- EFSA Journal
Journalartikel - Scientific Opinion on the safety assessment of the process "Terrachim" based on VACUREMA Prime (R) technology used to recycle post-consumer PET into food contact materials (2015)
- EFSA Journal
Journalartikel - Scientific Opinion on the safety assessment of the substance 1,7‐octadiene, CAS No 3710‐30‐3, for use in food contact materials (2015)
- EFSA Journal
Journalartikel - Scientific Opinion on the safety evaluation of the following processes based on Starlinger Decon technology used to recycle post- consumer PET into food contact materials: "Baltija Eco PET", "Eurocast", "Fernholz", "Formas y Envases" and "Klickner Pentaplast'' (2015)
- EFSA Journal
Journalartikel - Scientific Opinion on the safety evaluation of the process 'Evertis Iberica', based on EREMA MPR technology, used to recycle post- consumer PET into food contact materials (2015)
- EFSA Journal
Journalartikel - Studies towards the synthetic applicability of biocatalytic allylic oxidations with the lyophilisate of Pleurotus sapidus (2015)
- Journal of Molecular Catalysis B: Enzymatic
Journalartikel - A minimal growth medium for the basidiomycete Pleurotus sapidus for metabolic flux analysis (2014)
- Fungal Biology and Biotechnology
Journalartikel - Analysis of cyathane-type diterpenoids from Cyathus striatus and Hericium erinaceus by high-resolution MALDI MS imaging (2014)
- Analytical and Bioanalytical Chemistry
Journalartikel - Aroma profile of the mushroom Agrocybe aegerita (2014)
Kleofas, V; Heuger, A; Fraatz, MA; et al.
Sammelbandbeitrag - Aus den Hochschulstandorten: Lebensmittelchemie an der Justus‐Liebig‐Universität Gießen (2014)
- Lebensmittelchemie
Journalartikel - Biotechnologische Herstellung von Pilzaromen mit Lentinula edodes (Shiitake) (2014)
- Lebensmittelchemie
Konferenzposter