Uni.-Prof. Dr. Martin Georg Wilhelm Rühl
ORCID: https://orcid.org/0000-0001-8274-8175 Researcher ID: GCQ-1584-2022; N-3134-2013; V-4740-2019 |
Projekte als Projektleitung
- Terpenoidbiosynthese im Kulturspeisepilz Cyclocybe aegerita
01.07.2023 - 30.06.2026
Deutsche Forschungsgemeinschaft (DFG) - Entwicklung eines neuartigen Verfahrens zur Kultur von Würzpilzen (Schwindlinge)
01.11.2022 - 30.04.2024
Europäische Union (EU) - Biotechnologische Wertsteigerung von Kakaobohnenschalen
01.09.2018 - 31.08.2021
Zentrales Innovationsprogramm Mittelstand () - Production of insect derived prolyl specific peptidases and screening for mushrooms with high lipoxygenase activity
01.06.2018 - 30.04.2019
Huvepharma () - Volatilom und Transkriptom des Speisepilzes Agrocybe aegerita
01.03.2017 - 31.05.2020
Deutsche Forschungsgemeinschaft (DFG)
- Insekten: Ein Beitrag zur nachhaltigen Ernährung?
- Schweizer Zeitschrift für ErnährungsmedizinLebensmittelchemieJournal of Food Science and TechnologyApplied Microbiology and Biotechnology
- Insekten und Schimmelpilze als Bioressource (2019)Enrichment of vitamin D2 in mycelium from submerged cultures of the agaric mushroom Pleurotus sapidus (2018)
- Chemie in unserer ZeitLebensmittelchemieApplied Microbiology and Biotechnology
Journalartikel - Modifikation Lignin‐haltiger Nebenströme der Lebensmittelindustrie durch Pilze der Abteilung Basidiomycota
Meeting Abstract - New terpenoids from the fermentation broth of the edible mushroom Cyclocybe aegerita
- Beilstein Journal of Organic ChemistryChemie Ingenieur Technik
Journalartikel - Signal peptide replacement resulted in recombinant homologous expression of laccase Lcc8 in Coprinopsis cinerea
- AMB ExpressScience in School
Journalartikel - Upcycling of food industry side streams by basidiomycetes for production of a vegan protein source (2019)
- International Journal of Recycling of Organic Waste in Agriculture
Journalartikel - Volatilom und Transkriptom des Speisepilzes Agrocybe aegerita
Meeting Abstract - Comprehensive analysis of the volatilome of Scytinostroma portentosum (2018)Was machen denn eigentlich Lebensmittelchemikerinnen und -chemiker? Mahlzeit! Prost! Wohl bekomms! (2017)
- Mycological Progress
Journalartikel
Journalartikel- Laccase production and pellet morphology of Coprinopsis cinerea transformants in liquid shake flask cultures (2018)
Journalartikel - Rekombinante Enzymproduktion im Basidiomycet Coprinopsis cinerea (2018)
Journalartikel - The genome sequence of the commercially cultivated mushroom Agrocybe aegerita reveals a conserved repertoire of fruiting-related genes and a versatile suite of biopolymer-degrading enzymes (2018)
- BMC Genomics
Journalartikel - Natural experiments. Chemistry with mushrooms (2017)
Journalartikel
Häseler, J; Creydt, M; Dingel, A; et al.
Sammelbandbeitrag- An aryl-alcohol oxidase of Pleurotus sapidus: heterologous expression, characterization, and application in a 2-enzyme system (2016)
Journalartikel