Uni.-Prof. Dr. Holger Zorn
ORCID: https://orcid.org/0000-0002-8383-8196 Researcher ID: I-5650-2012 |
Projects as principal investigator
- HyMycoMeat, TP D - Hybride Mykoprotein-Fleischprodukte für eine nachhaltige und gesunde Ernährung
01/06/2024 - 31/05/2027
Federal Ministry of Food and Agriculture (BMLEH, BMEL) - LacOat4Fungi TP B - Innovationsraum: NewFoodSystems - LacOat4Fungi – Umsetzungsphase, TP B
01/11/2023 - 31/12/2025
Federal Ministry of Research, Technology and Space, former: Federal Ministry of Education and Research (BMFTR, BMBF) - NewFoodSystems: Grassessentials - Biotechnologische Gewinnung natürlicher Aromen aus Gräsern / kommunalem Grünschnitt
01/09/2023 - 31/12/2025
Federal Ministry of Research, Technology and Space, former: Federal Ministry of Education and Research (BMFTR, BMBF) - Vergleichende Charakterisierung und toxikologische Evaluierung submers und emers kultivierter Speisepilzmycelien versus korrespondierender Fruchtkörper als nachhaltig produzierte Lebensmittel der Zukunft
01/02/2023 - 31/01/2026
Steinbeis Foundation () - RUBIN - MaltFunghiProtein VP1 Malt2Funghi TP3 - Fermentation von Biertrebern durch Basidiomyceten zu hochwertigen Pilzproteinen
01/01/2022 - 31/03/2025
Federal Ministry of Research, Technology and Space, former: Federal Ministry of Education and Research (BMFTR, BMBF)
Projects as co-investigator or project member
- Quantifizierung der Methanquellen und Senken im System Pflanze-Boden
01/06/2015 - 31/05/2017
German Research Foundation (DFG)
- Biotransformation von Sulfadiazin durch Basidiomyceten : (Deutscher Lebensmittelchemikertag 2013 in Braunschweig) (2013)
- Lebensmittelchemie
Meeting Abstract - Bleaching of colored whey and milk by a multiple-enzyme system (2013)
- European Food Research and Technology
Journal article - Characterization of insect associated ligninolytic enzymes for the industrial biotechnology (2013)
- Mitteilungen der Deutschen Gesellschaft für Allgemeine und Angewandte Entomologie
Journal article - DECHEMA-Fachgruppe „Lebensmittelbiotechnologie“ : Biotechnologie von morgen (2013)
- BIOspektrum
Journal article - Elucidation of the regio- and chemoselectivity of enzymatic allylic oxidations with Pleurotus sapidus - conversion of selected spirocyclic terpenoids and computational analysis (2013)
- Beilstein Journal of Organic Chemistry
Journal article - Formation of complex natural flavours by biotransformation of apple pomace with basidiomycetes (2013)
- Food Chemistry
Journal article - Insect-Derived Enzymes: A Treasure for Industrial Biotechnology and Food Biotechnology (2013)
Mika, N; Zorn, H; Rühl, M
Contribution in an anthology - Lebensmittelchemie 2012 : Trendbericht (2013)
- Nachrichten aus der Chemie
Journal article - Lösungsmittelfreie Techniken zur Analyse geruchsaktiver Verbindungen mittels HRGC/MS/MS/O (2013)
- Lebensmittelchemie
Conference poster - Speisepilze generieren natürliche Aromen (2013)
- Journal culinaire
Journal article - Substrate oxidation by dye-decolorizing peroxidases (DyPs) from wood-and litter-degrading agaricomycetes compared to other fungal and plant heme-peroxidases (2013)
- Applied Microbiology and Biotechnology
Journal article - Teaching food biotechnology in secondary schools using Riboflavin as example (2013)
Pietzner, V.; Zorn, H.
Conference poster - Bestandsaufnahme zum biogenen Reststoffpotenzial der deutschen Lebensmittel‐ und Biotechnik‐Industrie (2012)
- Chemie Ingenieur Technik
Meeting Abstract - Charakterisierung von geruchsaktiven Inhaltsstoffen von Origanum-vulgare-Subspezies nach Extraktion mittels Solvent Assisted Flavor Evaporation : (Deutscher Lebensmittelchemikertag 2011 in Halle) (2012)
- Lebensmittelchemie
Meeting Abstract - Entwicklung eines Zwei‐Enzym‐Systems aus einer Peroxidase und einer Arylalkoholoxidase zum Aufschluss von Lignocellulosen (2012)
- Chemie Ingenieur Technik
Conference poster